Reseptit
XO Seafood Pasta – Sara La Fountain
(4 annosta)
400 g linguinepastaa
½ dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä, viipaloituna
1 kg Frutti di mare lux -äyriäissekoitusta
(Äyriäistukku), sulatettuna
500 g Äyriäistukku vihersimpukoita, sulatettuna
suolaa
mustapippuria
1½ dl valkoviiniä
Koristeeksi:
tuoretta lehtipersiljaa, hienonnettuna
1 dl parmesaaniraastetta
4 tiikerirapua (Äyriäistukku)
oliiviöljyä
Ohjeet
Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan pastaa varten. Lisää keitinveteen reilusti suolaa.
Kuumenna suuri paistinpannu. Lisää pannulle oliiviöljy. Laita valkosipulit oliiviöljyyn ja lisää äyriäiset ja simpukat mukaan ruskistumaan.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää sitten äyriäisten joukkoon suolaa, mustapippuria ja viimeisenä valkoviini. Anna porista 1-2 minuuttia.
Valuta pasta ja lisää se äyriäiskastikkeen joukkoon. Lisää tuoretta persiljaa ja parmesaaniraastetta. Sekoita ja nosta tarjoilulautasille.
Paista tiikerirapuja pannulla öljyssä muutama minuutti per puoli, kunnes ne ovat kypsiä ja saavat kauniin punertavan värin.
Koristele vielä persiljalla, parmesaaniraasteella ja halutessasi rapeaksi paistetulla tiikeriravulla. Nauti heti.
Resepti kirjasta Sara’s Australia – Raikas ruokamatka (Tammi)