Stoori

Best of the Sea since 1995.

Yli 10 henkilöä työllistävä perheyritys Äyriäistukku on ollut edelläkävijä merenherkkujen tarjoamisessa suomalaiseen ruokapöytään jo vuodesta 1995. Laaja valikoimamme, pyyntituoreet pakasteet ja jatkuva tuotekehitys sekä luotettavat ja nopeat alihankkijamme kautta maailman merien ovat vakuuttaneet niin vähittäiskaupan ja ravintoloiden sisäänostajat kuin kalatiskeillä asioivat kuluttaja-asiakkaat.

Lue lisääYhteys

Tutkimusmatka merten salaisuuksien äärelle.
Tutkimusmatka merten salaisuuksien äärelle.

Kaikki alkoi vuonna 1995 laman runtelemasta Suomesta. Kaksi veljestä elintarvikealalta eivät jääneet tilanteessa jyrkkään aallokkoon makaamaan – elintarviketukkukauppaan tarvittiin kipeästi uusia tuotteita ja tuotesegmenttejä. Heräsi ajatus siitä, miten kansalaisille saataisiin tarjolle mereneläviä, joiden makuelämyksiä ei löydy kauppojen tiskeiltä ja joita on mahdollista kokea vain hienoissa ravintoloissa.

Veljekset pakkasivat matkalaukkunsa ja suuntasivat tutkimusmatkalle Euroopan suurimmille ruokamessuille Kölniin. Valtava, monien messukeskuksien kokoinen alue oli täynnä mitä erikoisempia ja mielenkiintoisempia meren antimia jokaisesta maailman kolkasta, joita kuvitella saattaa – aina Pohjoisen jäämeren hyisistä myrskyistä Länsi-Afrikan paahteeseen ja Kaakkois-Aasian villiin tropiikkiin.

Kauppiaat esittelivät veljeksille toinen toistaan herkullisempia äyriäisiä, kaloja ja simpukoita. Paksujen esitenivaskojen ja tuotelehtiöiden kera veljekset palasivat Suomeen ja päättivät tilata kokeeksi lavakaupalla hieman joka laatua. Aikaansa edellä olivat Heinon Tukku, K-Supermarket VEXI, Stockmann Herkku ja Silja Linen risteilyalukset, jotka tarjosivat veljeksille mahdollisuuden myydä tuotteita pakastealtaistaan koko kansan nautittavaksi – ja kyllä kansa nauttikin!

Suomen liittyminen Euroopan Unioniin vuonna 1995 helpotti entisestään maailman merien herkkujen saantia kaupan vapautumisen myötä ja Äyriäistukusta alkoi kasvaa merkittävä yhteistyökumppani niin kauppiaille, tukuille kuin kauppaketjuillekin.

Tänä päivänä Äyriäistukku jatkaa edelläkävijyyttään merenelävien tuotesegmentissä Suomessa. Vuosikymmeniä sitten tapahtunut silmiä avaava messuvierailukaan ei jäänyt viimeiseksi lajiaan – joka vuosi tuttu retkikunta matkaa Seafood Expo Globaliin tutustumaan alan uusimpiin tuuliin ja muutoksiin niin tuotteiden kuin vastuullisuustekijöidenkin osalta. Näin Äyriäistukku tuo suomalaisiin ruokapöytiin merimaailman mielenkiintoisimmat trendit ja uutuudet kauppojen välityksellä kautta maan – aina vastuullisesti ja pitäen kiinni korkeimmasta mahdollisesta laadusta.

Tervetuloa maailman merien herkkujen pariin,

Tom Liemola ja Äyriäistukun tiimi


Tagline

Long headline on two lines to turn your visitors into users

Change the color to match your brand or vision, add your logo, choose the perfect layout, modify menu settings, add animations, add shape dividers, increase engagement with call to action and more.

Feature one

Change the color to match your brand or vision, add your logo, choose the perfect layout, modify menu settings and more.

Feature two

Change the color to match your brand or vision, add your logo, choose the perfect layout, modify menu settings and more.

34K

Feature one

$15K

Feature two

84

Feature three

10

Feature four

Sesongin teema

Koe Sara La Fountainin rohkeat makumaailmat Australian rannikolta

Inspiroidu resepteistämme