Tuotteet

Hummerit ja ravut

Pakastehummereita saa pakastettuina erikokoisina. Ne on keitetty valmiiksi ja ne ovat tarjoiluvalmiita sulatuksen jälkeen vaikkapa valkosipulipatongin ja tuoreen salaatin kanssa. Sulatetut hummerit voi myös gratinoida uunissa puolitettuina juustokastikkeella kuorrutettuna. Vaikka hummerin käsittely ruokapöydässä on kotimaista rapuamme työläämpää, on nautinto sitä sitäkin suurempi. Yksi keskikokoinen hummeri ruokailijaa kohti riittää mainiosti. Ateriointia helpottavat hummerisakset, mutta niiden puuttuessa herkullinen hummeri aukeaa myös keittiösaksilla. Äyriäistukku toimittaa hummerinkuoria myös valmiiksi murskattuna.

Taskurapuja toimitamme kokonaisina keitettyinä. Ne ovat valmiita aterioita esimerkiksi alkupaloiksi. Vaikka taskuravun avaaminen ei välttämättä ole ensikertalaiselle aivan helppoa, on aterianautinto seurassa ja onnistumisessa sitä suurempi.

Osaava kauppiaasi kertoo sinulle hummerien ja taskurapujen avaamis- ja tarjoiluvinkit mielellään. Katso myös rapujen valmistus- ja tarjoiluohjeet reseptivalikostamme.

Keitetyt ja tarjoiluvalmiit kuningasravun koivet (chatka) ovat myös herkullinen alkupala. Pehmeä kuori helpottaa käsittelyä ja liha on mureaa sekä maukasta. Sopii erinomaisesti salaattiin tai sellaisenaan sitruunan ja dippikastikkeen kera.

Skandinaaviseen tapaan, kruunutillin kanssa keitetyt turkkilaiset pakasteravut on helppo tapa tutustua rapujen maailmaan. Ne ovat sulatuksen jälkeen tarjoiluvalmiita ja rapukekkerit voivat alkaa!

Kotimaisen rapukauden aikana (21.7.-31.10.) Äyriäistukku toimittaa suomalaisia joki- ja täplärapuja keitettynä tai elävänä.

Kauppa