Reseptit

La La Lobster – Sara La Fountain

(2-4 annosta)

2 Äyriäistukku hummeria
1 nippu korianteria, hienonnettuna
1 nippu persiljaa, hienonnettuna
1 rkl valkosipulia, raastettuna
1 rkl inkivääriä, raastettuna
¾ dl majoneesia
30 g voita
suolaa

Maissit:
4 tuoretta maissia
1 sitruunaruohon varsi, hienonnettuna
1-2 tl inkivääriä, raastettuna
1½ tl valkosipulia, raastettuna
50 g voita, sulatettuna

Koristeeksi:
korianterin lehtiä


Ohjeet

Kuumenna kattilassa runsaasti vettä kiehuvaksi ja laita elävät hummerit kattilaan. Keitä hummereita vedessä 5-7 minuuttia. Kun hummerit ovat vaihtaneet väriä punaiseksi, nosta ne keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan.

Leikkaa hummerit kahtia suurella veitsellä päästä pyrstöön saakka. Irrota pyrstön liha varovasti ja pilko ne pieneksi.

Sekoita hienonnetut yrtit sekä raastettu valkosipuli ja inkivääri majoneesin kanssa. Lisää sekaan myös hienonnettu hummerin liha ja sekoita varovasti. Mausta seos voilla ja suolalla.

Keitä maisseja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia, jotta ne kypsyvät hieman. Sekoita sulatettuun voihin hienonnettu sitruunaruohon varsi sekä inkivääri- ja valkosipuliraaste. Valele maissit voiseoksella ja laita grilliin tai uuniin kypsymään.

Täytä hummerien pyrstöt majoneesi-hummeriseoksella ja gratinoi hummereita grillissä tai uunissa noin 5-8 minuuttia, kunnes väri on kauniin kullanruskea.

Viimeistele hummerit ja maissit tuoreella korianterilla ja nauti heti.

Resepti kirjasta Sara’s Australia – Raikas ruokamatka (Tammi)