Reseptit
True Love Cheviche – Sara La Fountain
(4 annosta)
4 kampasimpukkaa
(Äyriäistukku), sulatettuna
200 g katkarapuja
(Äyriäistukku), kuorittuna
2 limen mehu
½ dl oliiviöljyä
4 retiisiä, siivutettuna
½ dl mansikoita, lohkoina
1 greippi, kuorittuna ja
hedelmäliha irrotettuna
suolaa
kourallinen korianterinlehtiä
Tahna:
2 dl manteleita, vedessä yön yli liotettuna
1 avokado
1 tl spirulinajauhetta
1 limen mehu
½ dl vettä
suolaa
Koristeeksi:
4 shisolehteä
1 lime, siivuina
Ohjeet
Leikkaa kampasimpukat ja kuori katkaravut, jos ne ovat kuorellisia. Purista limen mehu kulhoon ja lisää joukkoon merenelävät ja anna kypsyä kylmässä mehussa noin 10 minuuttia. Lisää sitten oliiviöljy, ripaus suolaa ja muut ainekset. Sekoita, tarkista maku ja koristele korianterinlehdillä.
Tee tahna. Laita kaikki tahnan ainekset blenderiin ja soseuta tasaiseksi.
Levitä lautaselle ensiksi tahnaa, aseta sen päälle shisolehti la laita sille chevicheä. Koristele vielä limen siivuilla ja nauti.
Resepti kirjasta Sara’s Australia – Raikas ruokamatka (Tammi)