Reseptit

King Hot Dogs – Sara La Fountain

(4-7 annosta)

4 isoa kuningasravun jalkaa, keitettynä
(pakaste, Äyriäistukku; tai katkarapuja
tai jokirapuja)

Soft Hot Dog buns:
5 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl kuivahiivaa
¾ dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl suolaa
½ dl öljyä
16 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 dl majoneesia
½ vihreää omenaa, kuutioituna
½ kurkkua, kuutioituna
1 pieni varsisellerin varsi, kuutioituna
1 tl suolaa
½ limen mehu

Koristeeksi:
tuoretta korianteria


Ohjeet

Tee ensin hot dog -sämpylät. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri, munat, suola ja öljy. Lisää jauhoja 1 dl kerrallaan ja vaivaa käsin. Kohota liinan alla 15 min.

Pyöritä taikinasta pötköjä ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden nousta noin 15 minuuttia puhtaan liinan alla.

Suihkuta sämpylät kevyesti vedellä ja paista uunissa 175 asteessa noin 15-25 minuuttia, riippuen sämpylöiden koosta.

Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen. Irrota keitetyistä kuningasravun jaloista liha ja sekoita ne täytteeseen.

Täytä hot dog -sämpylät ja koristele ne tuoreen korianterin lehdillä.

Kuningasravun lihan voi myös korvata hummerilla tai jokiravunpyrstöillä.

Resepti kirjasta Sara’s Australia – Raikas ruokamatka (Tammi)