Reseptit
Toast Skagen
(4 annosta)
500 g Äyriäistukku katkarapuja
4 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
nokare voita
1 punasipuli
5 rkl majoneesia
1 rkl situunanmehua
2 tl konjakkia
ripaus suolaa
1 rkl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
n. 4 rkl Äyriäistukku mätiä esim. kirjolohen- tai siianmäti.
Ohjeet
1. Sulata ja valuta katkaravut.
2. Sipaise leiville ohuelti voita. Paista leivät rapeiksi ja kullankeltaisiksi kuumalla pannulla.
3. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita majoneesi, sitruunanmehu, konjakki, suola, punasipulit, hienonnetut yrtit sekä 3/4 osaa katkaravuista. Nostele seosta leiville. Annostele päälle loput katkaravuista.
Koristele katkarapuleivät mädillä ja tillillä.