Äyriäistukun tiimi on taas tuttuun tapaan tutustumassa äyriäis- ja kalamaailman kuumimpiin trendeihin näin grillikesän kynnyksellä.

Katseltavaa, maisteltavaa ja kuunneltavaa riittää yllin kyllin, sillä näytteilleasettajia on yli 2000 yhteensä 89:sta maasta. Tapaamme messuilla myös useita päämiehiämme ja keskustelemme heidän kanssaan uusista tuotteista, yhteistyöstä ja sen kehittämisestä sekä vastuullisuustekijöistä toiminnassa.

Barcelona on muuten ruokamatkailijallekin loistava kohde äyriäisten osalta – laadukasta merenelävää saa niin tapasbaareista kuin huippuravintoloidenkin ruokalistoilta. Mustekalat ja kalmarit ovat täällä iso juttu ja se myös näkyy katukuvassa. On hienoa saada tuoda näitä makuelämyksiä takaisin Suomeen.

Näin kelien lämmetessä on aika myös kaivaa pikkuhiljaa grillit talviteloilta. Jättikatkaravut, äyriäisvartaat ja grillattu mustekala kuuluvat ehdottomasti kesäpäivän herkkulistalle. Lisäksi merenelävät ovat aivan älyttömän nopeita ja helppoja valmistaa grillissä.

Mainion, supernopean katkarapu-tapaksen ohjeen voit hyödyntää myös grillissä! Sulatuksen jälkeen pyöräytä katkaravut öljyssä sitruunan ja suolan kera, käytä parilalla ja tarjoile esimerkiksi valkosipulidipin kera. Nopea valkosipulidippi valmistuu creme fraichesta, sitruunasta, suolasta, mustapippurista, valkoviinietikasta, hyppysellisestä sokeria ja persiljaa. Annostele maun mukaan!