Keskiviikkona 27.3.2024 vietettiin uuden ravintolakonseptin avajaiset Helsingin Hakaniemen Lyyra-korttelissa.
Äyriäistukulla on suuri kunnia, laajentaa tehtäväkenttäänsä, ja saada toimittaa laadukkaat raaka aineet Ravintola ROSKAKALALLE.
Ravintola keskittyy nimensä mukaisesti huonommassa maineessa oleviin kaloihin. Pääraaka-aineita ovat särki, hauki, lahna ja norssi. Ravintoloitsija Filip Stenius kertoo, että kevätsesongille kalaa on varattu yhteensä 2 500 kiloa. Kaikki tulee Suomesta. Steniuksen mukaan kalojen huono maine johtuu erilaisista syistä.
– Lahnassa on paksut suonet, jonka takia se on hankala fileroida. Norssi on puolestaan vähän läpikuultavan näköinen raakana, mutta maukas. Suurin osa kalasta tulee meille valmiiksi fileroituna, eikä nollasta tarvitse aloittaa. Pyrimme tekemään prosessista mahdollisimman yksinkertaisen, jotta kaikki toimii helposti keittiössä.
Roskakalan annoksia ovat muun muassa särkihampurilainen, haukiwallenberg ja fish and chips.
Tsekkaa ruokalista: https://www.ug-urbangourmet.com/roskakala
Onnea ja menestystä koko UG-tiimille toivottavat: Tom ja Calle