Heinäkuun lopusta aina lokakuun loppuun kestävä rapukausi on tällä hetkellä mitä parhaimmassa vauhdissa. Iltojen pimetessä mikäs sen parempaa, kuin kokoontua yhdessäolon, herkullisen ruoan ja hauskanpidon merkeissä – monille rapujuhlat ovatkin muodostuneet loppukesän kohokohdaksi.

Ravut tarjoillaan usein leivän, tillin ja voin kera, mutta rapujuhlien menu ei suinkaan usein rakennu pelkästään ravuista. Monesti mukana voi olla esimerkiksi kantarelli- tai kukkakaalikeitto alkukeittona, Västerbottenpiirakkaa klassisella mätikastikkeella pääruoan yhteydessä ja juustokakkua, jäädykkeitä tai rahkoja jälkiruokana.

Rapukekkerit nostaa uudelle tasolle myös hyvin harkittu juomatarjoilu – muista alkumalja, sopivat valkoviinit, vaaleat rapuoluet ja etiketin mukaiset snapsit. Valkoviineissä usein toimivat mainiosti Riesling, Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner ja Chardonnay. Laadukkaat alkoholittomat viinit on myös hyvä muistaa vaihtoehtona!

Äyriäistukku toimittaa suomalaisia joki- ja täplärapuja keitettynä tai elävänä koko rapukauden ajan, kun rapuja riittää.

Hauskoja herkutteluhetkiä kaikille!