Katkaravutkatkaravut

Mehevimmät katkaravut ovat pakasteita. Ravut sulatetaan hitaasti jääkaapissa, jolloin niiden maku ja rakenne pysyvät hyvinä. Sulaneina katkaravut ovat kuin vastapyydettyjä. Lämpimien merien katkaravut ovat jäämeren katkarapuja huomattavasti maukkaampia ja ne sopivat erityisesti lämpimiin ruokiin, kuten pizzoihin, pastoihin, risottoihin ja keittoihin.

Katkaravut kuumennetaan nopeasti, jotta ne eivät sitkisty. Katkaravut sopivat lisukkeina keittoihin antaen makuun hienostuneen Välimeren vivahteen. Valkosipulin ja erilaisten yrttien käyttö korostaa niiden aromia.
Myös salaatteihin katkaravut sopivat erinomaisesti, kun lisäät ne jäisinä ja annat niiden sulaa ja maustua salaattikastikkeessa tunnin ajan. Katkaravut ovat erinomaisia myös grillattuina tai pariloituina. Jättikatkaravun pyrstöt soveltuvat hyvin esimerkiksi grillivartaisiin. Jättikatkarapuja voi käyttää meriravun sijasta hyvin kaikkiin Scampi-ruokiin.

Äyriäistukku toimittaa jättikatkarapuja kokonaisina, kuorittuina ja leivitettyinä. Jättikatkaravun pyrstöt ovat maukasta herkkua sinällään dippiruuissa ja illan juustotarjottimella valkosipulipatongin kanssa.