Vihersimpukoita marinaadissa

1 dl omena-hunajaviinietikkaa
2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
rosepippuria
1 kevätsipuli tai pala purjosipulia
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada simpukoiden päälle kannelliseen astiaan.

Anna marinoitua yön yli tai vähintään 4 tuntia. Nauti esim. alkuruokana tai lisäkkeenä.

Täytetyt (kuorrutetut) vihersimpukat:

Yleinen tapa valmistaa vihersimpukoita on niiden täyttäminen.

  • Valkosipulivoitäyte: Pehmennä 50g voita/margariinia ja sekoita siihen 2 murskattua valkosipulikynttä, ½ tl paprikajauhetta sekä mustapippuria.
  • Juusto-pekonitäyte: Sekoita juustoraastetta ja kypsennettyä, pieniksi paloiksi leikattua, pekonia.
  • Italialaiseen tapaan: Sekoita 4 dl tuoretta leipäraastetta, 4kpl murskattuja valkosipulikynsiä, 4 rkl parmesan-juustoraastetta, 2 dl voisulaa ja persiljaa.

Annostele täyte jäisten vihersimpukoiden päälle ja kuorruta 200 asteisessa uunissa 7-10 min tai mikrossa puoliteholla 4-5 min. Mikäli sulatat simpukat ennen valmistamista on valmistusaika lyhyempi.

Täytteet (paitsi Juusto-pekoni oman arvion mukaan) riittävät n. 20 simpukan täyttämiseen.