Kuorrutettu hummeri

1 suurehko pakastehummeri
1 salottisipuli
50 g herkkusieniä
voita
jauhoja
suolaa ja pippuria
1-1,5 dl kermaa
paprikapulveria
juustoraastetta
konjakkia

Anna hummerin sulaa hitaasti jääkaapissa. Halkaise se ja irrota kaikki syötävä kuoresta, kuitenkin niin, että panet pyrstön takaisin paikoilleen parina kappaleena.

Säilytä hummerinpuolikkaiden kuoret mahdollisimman ehjinä. Jätä myös sakset ja jalat paikoilleen. Riko saksia hiukan, jotta niiden liha lämpiää uunissa. Kypsennä hiukan voissa hienoksi hakattuja herkkusieniä ja sipulia.

Ripottele päälle vähän vehnäjauhoja ja lisää vielä kermaa. Mausta oman makusi mukaan ja lisää lopuksi tilkka konjakkia. Kuorrutusta on ehkä hieman liikaa, tarkista sen vuoksi kuinka paljon sitä tarvitset ja lisää vasta sitten hummerinliha. jonka olet irrottanut kuorista. Anna jäähtyä.

Täytä hummerinpuolikkaat muhennoksella ja levitä sitä myös pyrstön päälle. Raasta päälle hieman juustoa ja kuorruta noin 10-15 minuuttia kuumassa, 250 asteisessa uunissa. Koristele lautaset esim. sitruunalla ja salaatinlehdillä.