Kuorrutettu äyriäispata

(4 annosta)

600 g frutti di marea
2 rkl voita
2-3 valkosipulinkynttä

kastike:
3 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
100g aurajuustoa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chayennepippuria
suolaa

Valuta sulatettu frutti di mare hyvin. Kuumenna hienonnetut valkosipulinkynnet voissa, lisää frutti di mare ja kuumenna nopeasti koko ajan sekoittaen. Jaa äyriäissekoitus” uuninkestäviin vuokiin (esim. kampasimpukan kuoriin) tai yhteen isompaan vuokaan.

Valmista kastike: mittaa kattilaan maito ja jauhot. Kuumenna sekoittaen. Lisää hienonnettu aurajuusto ja mausteet. Kaada kastike annosten päälle. Kuorruta 250-asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Koristele sitruunanlohkoilla.