Katkarapupiiras

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaanijuustoa raasteena
100 g voita tai margariinia
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
150 g tuoreita herkkusieniä
0,5 rkl oliiviöljyä
1 pss (180g) sulatettuja katkarapuja
0,5 dl tillisilppua
2 dl kermaa (osa voi olla maitona)
2 dl emmental-juustoraastetta
2 munaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita pohjan raaka-aineet keskenään. Taputtele taikina irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Esipaista piiraspohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Siivuta herkkusienet. Paista siivuja hetki pannulla oliiviöljyssä ja  jaa piirakkapohjalle.

Sekoita loput raaka-aineet keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä vielä noin 30 minuuttia.

Vinkki! Voit käyttää piiraaseen myös metsäsieniä.